Opleidingen

Bij Nautic Explorer kan je diverse NOB-opleidingen volgen. Onze instructeurs zijn volledig bevoegd en hebben veel ervaring. In principe gaat er elk jaar een 1* opleiding van start. Bij voldoende belangstelling kunnen er ook 2* en 3*-opleidingen en diverse specialisaties worden gegeven.

1* opleiding

De 1*-duiker wordt in het Engels aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-1*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd. Je maakt uitgebreid kennis met de principes van het sportduiken. Zowel het snorkelen als het duiken met perslucht komen in deze opleiding aan de orde. In één seizoen tijd begeleiden onze instructeurs je tot het eerste-sters brevet.
Onze opleidingen zijn gratis, je betaalt alleen contributie (€ 15,- per maand). Wel moet je rekening houden met een aantal opstartkosten als je begint met duiken. Kosten voor een overzicht daarvan.  


 2* opleiding

De 2*-duiker wordt in het Engels aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-2*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd. Je theoretische kennis en je praktische vaardigheden worden verder verbreed zodat je zelfstandig je duiken kunt plannen. Je leert o.a. over nachtduiken, diepduiken, getijdewater en biologie. Verder wordt er soms een reanimatiecursus gegeven. 

Hierna kan je doorgaan voor het derde brevet.
Ook kan je je eventueel gaan verdiepen in de diverse specialisaties die je kan volgen na het behalen van je 1* en/of 2* brevet, zoals droogpakduiken, nitrox, onderwaterfotografie, ijsduiken, wrakduiken, enz.
Er zijn nog vele mogelijkheden, tot aan het instructeursbrevet aan toe.

Blue Flower

2019  Nautic   globbers joomla template