Opleidingen

Bij Nautic Explorer kan je diverse NOB-opleidingen volgen. Onze instructeurs zijn volledig bevoegd en hebben veel ervaring. In principe gaat er elk jaar een 1* opleiding van start. Bij voldoende belangstelling worden er ook 2* en 3*-opleidingen en diverse specialisaties gegeven.

1* opleiding

De 1*-duiker wordt in het Engels aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-1*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd. Je maakt uitgebreid kennis met de principes van het sportduiken. In één seizoen tijd begeleiden onze instructeurs je tot het eerste-sters brevet. Samen met een andere duiker mag je na het behalen van dit brevet duiken tot een diepte van 20 meter. 
Onze opleidingen zijn gratis, je betaalt alleen contributie (€ 15,- per maand). Wel moet je rekening houden met een aantal opstartkosten als je begint met duiken. Kosten voor een overzicht daarvan.  


 2* opleiding

De 2*-duiker wordt aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-2*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd. Je theoretische kennis en je praktische vaardigheden worden verder verbreed zodat je zelfstandig je duiken kunt plannen. Je leert o.a. over nachtduiken, diepduiken, getijdewater en biologie. Verder wordt er soms een reanimatiecursus gegeven en gaan we er dieper in op hoe jij je buddy kunt helpen in onverwachte situaties. 


 3* opleiding

In deze opleiding leer je hoe je duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Ook weet je hoe je moet reageren in het geval van een duikongeval. Een onderwerp dat ook veel aan bod komt is decompressieduiken. Jij weet straks precies hoe het zit met de effecten van bijvoorbeeld herhalingsduiken en jojoën. 

Daarnaast kan je je eventueel gaan verdiepen in de diverse specialisaties die je kan volgen na het behalen van je 1* en/of 2* brevet, zoals droogpakduiken, nitrox, onderwaterfotografie, ijsduiken, wrakduiken, enz.
Er zijn nog vele mogelijkheden, tot aan het instructeursbrevet aan toe.

Blue Flower

2024  Nautic   globbers joomla template